Louis Venhorst Fourage, jouw ruwvoerspecialist

Bedrijfsprofiel

Louis Venhorst Fourage is al meer dan 25 jaar dé ruwvoerspecialist waar je kwalitatief hoogwaardige producten ontdekt die passen bij de specifieke behoefte van jouw paard. Of je nu op zoek bent naar suikerarm ruwvoer, heerlijke zachte bodembedekking of een vrijblijvend ruwvoeradvies, je vindt het bij Louis Venhorst Fourage. Het is onze ambitie om het welzijn van jouw paard te optimaliseren aan de hand van het juiste ruwvoer. Dit doen we door te informeren & inspireren door middel van de gratis* ruwvoer inspiratiebox.

Bestel hier je gratis* Ruwvoer Inspiratiebox

* je aankoopbedrag wordt volledig omgezet in een online shoptegoed

Onze missie: gelukkige paarden & eigenaren

Hét perfecte ruwvoerrantsoen is wellicht wat hoog gegrepen. Ieder rantsoen biedt ruimte voor verbetering gezien je te maken hebt met blijvend veranderende factoren zoals bijvoorbeeld het weer. Welke vragen of ruwvoergerelateerde problemen je ook tegen komt, Louis Venhorst Fourage helpt jou graag met een passende oplossing door middel van hoogwaardige producten, inspiratie en persoonlijk advies door een van onze ruwvoerspecialisten. Samen maken we jouw rantsoenwensen werkelijkheid.

Passie voor ruwvoer

Bij Louis Venhorst Fourage werken al meer dan 25 jaar mensen met een liefde voor paardenwelzijn. Dierenwelzijn staat bij ons boven in het vaandel. Of je nu een praatje maakt met onze kundige chauffeurs, een ruwvoerspecialist aan de telefoon krijgt of onze inspiratiemails leest, onze passie voor ruwvoer spat er vanaf. De ruwvoerproducten die we verkopen zijn afkomstig van de beste leveranciers die vol passie hun land bewerken en de kwaliteit van de producten waarborgen. Heeft jouw paard specifieke problemen zoals hoefbevangenheid, koliek of een stofallergie, ook dan hebben wij speciaal geschikt ruwvoer voor deze problemen. Graag vertellen we jou de verhalen achter onze bijzondere producten. Want als je die leert kennen, dan word je vanzelf verliefd.

Ben je benieuwd wat anderen van onze producten en service vinden?
Neem dan eens een kijkje op https://nl.trustpilot.com/review/venhorst-fourage.nl

Duurzaamheid bij Louis Venhorst Fourage

Bij Louis Venhorst Fourage houden we rekening met duurzaamheid. Zo gebruiken wij 150 zonnepanelen om onze productie aan te sturen en beperken wij zo veel mogelijk de impact van logistiek mede dankzij vrachtwagens met een lagere CO2-uitstoot. Waar mogelijk worden reststromen uit onze productie hergebruikt in een andere markt zodat er geen voedselverspilling plaatsvindt en de cirkel hiermee rond is. Onze duurzaamheidsstrategie is een eerste stap om onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

Wat heeft Louis Venhorst Fourage te bieden 

Louis Venhorst Fourage heeft een afhaallocatie in Megchelen, een webshop & een adviesteam. Maar we hebben nog veel meer te bieden!

• Louis Venhorst Fourage Afhaallocatie Megchelen: Hier kun je ons ruime ruwvoer & bodembedekking assortiment zoals hooi, stro, houtvezel en vlas bekijken. Laat je door een van onze vakkundige mensen inspireren & adviseren wat voor jouw paard de juiste keuze is.

• Webshop: Een inspirerende en gebruiksvriendelijke webwinkel waar je eenvoudig het juiste ruwvoer of bodembedekking vindt dat past bij de ruwvoerbehoefte van jouw paard en jouw budget. Leveringen uit de webshop vinden plaats in Nederland & België. Levering is al mogelijk vanaf 1 grote baal, 21 kleine balen of 24 zakken strooisels. Ook wanneer je geen tot weinig opslag hebt kunnen wij jou van kwalitatief hoogwaardige producten voorzien. TIP: Bespaar kostbare tijd en stress; laat het lekker thuis bezorgen. In Nederland wordt er zelfs gratis thuisbezorgd vanaf €500,- (waddeneilanden uitgesloten)

• Louis Venhorst Fourage Klantadvies: Wij zijn vijf dagen per week telefonisch, via WhatsApp en per e-mail bereikbaar voor vragen en advies.

• Louis Venhorst Fourage Business Advies: Heb je meer dan 30 paarden staan? Dan komen wij graag bij je langs voor advies op maat. Neem hiervoor contact met ons op.

Keuze uit verschillende soorten ruwvoer

Louis Venhorst Fourage heeft meerdere soorten ruwvoer in de collectie. Voor elke behoefte en niet geheel onbelangrijk, voor ieder budget. Bij Louis Venhorst Fourage vind je onder andere ruwvoer met verschillende voedingswaarden. Van geen suiker tot weinig suiker, van weinig eiwit tot wat meer eiwit, net dat beetje extra voor dat paard die dat wel nodig heeft. Zelfs hooi dat extra ontstoft is! De stofarme bundels hooi zijn ons “paradepaardje”. Een uniek product speciaal voor paarden, of juist soms paardeneigenaren, die gevoelig zijn voor stof of een stofallergie hebben. Dit unieke product vind je alleen bij Louis Venhorst Fourage. Dankzij onze, door zonnepanelen aangedreven, installatie kunnen wij tot 70% extra stof uit het hooi filteren. Bij de ene partij halen we er meer stof uit dan bij de ander, maar al het stof wat wij er uit halen zal jouw paard al niet meer tot last zijn.

Maar… wat is dan goed ruwvoer?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Het woord ‘ruwvoer’ omvat meer dan alleen hooi. Onder ruwvoer valt gras, kuil, hooi, luzerne, stro. Goed ruwvoer is voor ieder paard anders. Net als bij mensen hebben paarden onderling ook andere behoeften. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de voedingswaarden van ieder product en of deze passen bij de behoeften van jouw paard. Wil je weten welk ruwvoer specifiek geschikt is voor jouw paard? Neem dan eens contact op met een van onze ruwvoerspecialisten. Zij geven jou graag een vrijblijvend advies welk ruwvoer je het beste kunt kiezen. Soms is het verstandig om meerdere soorten te combineren om variatie aan te bieden aan de hand van diverse structuren & voedingswaarden. Wij hebben voor iedere ruwvoerbehoefte en ieder budget een passend product. Natuurlijk ligt de prijs iets hoger dan wanneer je je ruwvoer bij de koeienboer om de hoek haalt, maar wij zijn van mening dat je beter ruwvoer van hoogwaardige kwaliteit kunt voeren dan dat je een ongelukkig of ziek paard hebt staan. Niet alleen de enorme zorg die je daardoor hebt, maar ook de dierenartskosten zijn in veel gevallen niet nodig wanneer je een stevige ruwvoer basis hebt. Een gezond paard dat goed in zijn vel zit zorgt ervoor dat jij iedere avond met een gerust hart kunt gaan slapen.

Louis Venhorst Fourage Business: zakelijke klanten, evenementen & export

Je kunt bij Louis Venhorst Fourage ook terecht voor zakelijke aankopen. Ons adviesteam bestaat uit ervaren ruwvoerspecialisten die snel en adequaat kunnen helpen bij het uitzoeken van passende ruwvoerproducten voor bijvoorbeeld een sportstal, manege of de ruwvoervoorziening tijdens een evenement. We hebben ruim 25 jaar ervaring met het leveren aan grote stallen of next level events. Daarnaast mogen we klanten uit Aruba, Curacao, China & het Midden-Oosten tot onze klantenkring rekenen. Louis Venhorst Fourage Business biedt uitgebreid advies bij de realisatie van een geschikt ruwvoerrantsoen. Wil je uitgebreid advies of vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

LVF Magazijn: afhalen vanaf 1 kleine baal

Louis Venhorst Fourage heeft een afhaalmagazijn met een grote voorraad ruwvoer en bodembedekking. Door deze grote voorraad is het ook mogelijk om jouw gewenste ruwvoer of bodembedekking af te halen. Afhalen is namelijk al mogelijk vanaf 1 kleine baal of 1 zak bodembedekking. Het magazijn bevindt zich aan de Uilenweg in Megchelen en is geopend op zaterdagen tussen 09:00 en 12:00 uur. Is Megchelen, in de prachtige Achterhoek, te ver voor jou? Kijk dan eens of er een verkooppunt bij jou in de buurt zit.

Team LVF,

Louis, Angélique, Michel, Dennis, Berto, Paul, Jacqueline, Martin, Rick, Dennis en Nick
& een poot van chef webshop; Csek.