Frequently Asked Questions

Hieronder zie je een lijst met de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Wat wegen de ruwvoerproducten?
  • Een baaltje kruiden-, weide-, of graszaadhooi weegt +- 20 kilo. Een bundel bestaat uit 21 baaltjes en weegt +-420 kilo.
  • Een baaltje gerste- of tarwestro weegt +- 17 á 18 kilo. Een bundel bestaat uit 21 baaltjes en weegt +- 370 kilo.
  • Een grote baal kruidenhooi weegt +- 370 kilo.
  • Een grote baal weidehooi weegt +-450 kilo.
  • Een grote baal gerstestro weegt +-350 kilo.
  • Een grote baal tarwestro weegt +- 500 kilo.
Wanneer wordt er geleverd?

Voor zowel Nederland als België is er een schema met de uiterlijke besteldata en de leverdata. In dit schema staan altijd de leverdata voor 2 maanden.

Het schema voor Nederland vind je hier.

Het schema voor België vind je hier.

Hoe werkt het schema met de leverdata?

Nederland en België zijn aan de hand van postcodes onderverdeeld in gebieden. De eerste 2 cijfers van de postcode zijn leidend, niet het landkaartje. Stel dat jouw postcode 7078 is, dan zoek je in het schema 70 op. Je zult zien dat deze postcode in gebied 5 valt. Zodra je weet in welk gebied jouw plaats van aflevering valt, kun je aan de hand van het schema zien wanneer de bestelling uiterlijk binnen moet zijn en in welke week de levering plaats zal vinden.

Wat gebeurt er met een bestelling als deze na de uiterlijke besteldatum binnen is?

Heb je een bestelling geplaatst en zie je in het schema dat de uiterste besteldatum al geweest is? Dan wordt jouw bestelling automatisch voor volgende maand ingepland. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Hoe wordt de bestelling geleverd?

De chauffeurs hebben altijd een verreiker mee, waarmee ze de bestelling lossen. Met de verreiker zetten ze de balen en/of de bundels machinaal op de gewenste plek. Let wel, de verreiker heeft een minimale doorgang van 2,70 meter breed en 2,35 meter hoog nodig. Indien de doorgang smaller of lager is, worden de balen of bundels zo ver als mogelijk op de gewenste plek geplaatst. Twijfel je van te voren of het überhaupt gaat passen? Stuur dan via WhatsApp (+31 (0)6 53 21 69 33) een foto of een filmpje van de situatie, dan kijken wij samen met onze kundige chauffeurs naar de mogelijkheden.

Wanneer wordt de leverdatum doorgegeven?

Leveringen vinden plaats van woensdag tot woensdag. Uiterlijk op de dinsdag vóór de woensdag waarop de leveringen beginnen, is er duidelijk wanneer de bestellingen van jouw gebied worden afgeleverd. Je ontvangt via WhatsApp een bericht met de leverdatum en een geschat aflevertijdstip. Dit is een tijdsvenster van 2 á 3 uur in verband met onvoorziene omstandigheden gedurende de dag (langere lostijd, files). Daarnaast kun je via WhatsApp aangeven of je een half uur van te voren door de chauffeur gebeld wilt worden dat hij onderweg is met jouw bestelling.

Wat is de minimale afname voor levering aan huis of op stal?

Het is mogelijk om vanaf 21 kleine balen (een bundel), 1 grote baal of 24 zakken bodembedekking geleverd te krijgen. Dit geldt zowel voor Nederland alsook voor België.

Zijn er bezorgkosten en hoe hoog zijn deze?

Nederland:

Komt jouw totale orderwaarde onder de €500,- uit? Dan zijn de bezorgkosten €19,95 per levering. Komt jouw totale orderwaarde boven de €500,- uit? Dan is de bezorging in Nederland gratis*

*Uitgezonderd Waddeneilanden

België:

De bezorgkosten in België verschillen per gebied. In België worden er altijd bezorgkosten berekend in verband met de grote afstanden en tolkosten.

De kosten per gebied vind je hier.

Zijn er verkooppunten in Nederland?

In Nederland bevinden zich enkele bedrijven waar onze producten verkrijgbaar zijn. Je vind ze hier.

Wordt het hooi op pallets geleverd?

Het hooi wordt niet op pallets geleverd. Alleen het zakgoed wordt op pallets geleverd. Wij kunnen geen pallets meeleveren met de bestelling. Wil je het hooi graag op pallets hebben staan? Zorg dan dat deze klaar liggen bij aflevering, dan zorgt de chauffeur dat jouw bestelling netjes op de pallets wordt geplaatst.

Is afhalen mogelijk?

Afhalen is mogelijk op zaterdagen van 09:00 tot 12:00 uur. Je kunt bij ons al vanaf 1 baaltje of 1 zak bodembedekking afhalen. Afhalen kan aan de Uilenweg 2B, 7078 AN Megchelen. Wil je zeker weten dat er voldoende van jouw producten op voorraad staat? Neem dan even contact met ons op, dan zorgen wij dat jouw bestelling klaarstaat.

Niet tevreden, wat nu?

Ben je niet tevreden over het product, de aflevering of het contact? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou naar een passende oplossing. Wij vinden het belangrijk dat zowel jouw paarden als jijzelf tevreden zijn met onze producten en werkwijze.