Cursus giftige planten herkennen voor paardenhouders

De grootste angst van iedere paardenhouder: je paard wordt ziek of nog erger… Daarom is het ontzettend belangrijk dat jij als paardenhouder zelf giftige planten en symptomen van vergiftiging kunt herkennen. Doordat je zelf de kennis bezit, is de kans groot dat je eventueel onomkeerbaar leed kunt voorkomen.

Dit is de grootste angst van iedere paardenhouder: je paard wordt ziek of nog erger…

Leer de meest giftige planten voor paarden zelf herkennen.

Veel paardenhouders zijn dagelijks bezig met het welzijn van hun paard. Hierbij worden giftige planten nog te vaak over het hoofd gezien. De meeste paardenhouders zijn niet bekend met de gevaren die giftige planten met zich mee kunnen brengen.

Heb jij geen flauw idee welke planten er allemaal in en rondom jouw weiland groeien? Maakt dit dat je je soms onzeker voelt en bang bent dat jouw paard per ongeluk een giftige plant eet? Misschien vertoont jouw paard wel symptomen van een vergiftiging welke jij niet herkent. Geen zorgen, omdat deze kennis voor iedere paardenhouder van belang is, hebben wij speciaal deze cursus ontwikkeld.

Het is namelijk ontzettend belangrijk dat jij als paardenhouder zelf giftige planten en symptomen van vergiftiging kunt herkennen. Doordat je zelf deze kennis bezit, is de kans groot dat je onomkeerbaar leed voorkomt.

Wat anderen zeggen

Ik heb er echt zin in! Ik denk dat ik al best veel weet over giftige planten en denk dat deze cursus een super aanvulling is op wat ik tot nu toe al heb geleerd. Kan niet wachten!! – Saskia


Ik doe mee! Het fijnste aan deze cursus vind ik dat ik kan leren van mensen met verstand van zaken. Jullie hebben al ruim 30 jaar ervaring met ruwvoer én (herkenning van) giftige planten. Learn from the best. – Juliëtte


Eindelijk een cursus over dit belangrijke onderwerp! Iets wat veel mensen uit de weg gaan of zich simpelweg niet in verdiepen uit angst. Want niemand wil een nare ervaring met giftige planten. Ik ben blij dat ik dadelijk alle kennis bezit en mijn 2 paarden en 3 pony’s kan beschermen tegen giftige planten. – Lisa


Super dat ik na 2 uur cursus straks zelf de kennis bezit. Dit gaat me enorm veel uitzoektijd, hoofdpijn en onnodige missers schelen! – Heleen

30 jaar ervaring

Ik, Angélique Venhorst, ben van jongs af aan opgegroeid in ons mooie familiebedrijf. Sinds 1993 leveren wij wereldwijd hoogwaardig ruwvoer. Van pensioenpaard tot sportpaard, ieder paard verdient het beste ruwvoer. Dat betekent uiteraard vrij van giftige planten. In bijna 30 jaar hebben wij ongelooflijk veel ervaring opgedaan over gifitige planten.

En ik ga je helpen!

Precies op zo’n manier dat jij na ongeveer twee uur cursus bijna 30 jaar ervaring van mij geleerd hebt. Ik neem je mee in de wereld van giftige planten. Vertel je hoe je giftige planten zo goed mogelijk in gedroogde vorm of in bloei herkent. Mijn focus: jou leren hoe je zelf giftige planten herkent en problemen leert voorkomen. Ik zou niet twijfelen of afwachten. Je kunt het nu (met hulp van mij!) zelf leren. En zoals iedereen weet: ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Waarom uitstellen? Koop vandaag nog de cursus voor slechts €49,95!

 • Ruim twee uur online video’s vol tips van Angélique Venhorst, inclusief werkboek.
 • BONUS: Checklist met giftige planten.
 • BONUS: Informatie voor de dierenarts bij vergiftiging.
 • BONUS: Levenslang toegankelijk inclusief alle updates.

Hierom is deze online cursus fijn

 • Leer zelf giftige planten herkennen
 • Minder onzekerheid bij het herkennen van giftige planten
 • Deze kennis blijft je voor altijd bij en zal de rest van je (paarden)leven waardevol zijn
 • Je hoeft niet direct een dierenarts of laboratorium in te schakelen, dit bespaart je veel geld

Wat anderen zeggen

Ik zit er klaar voor! Eindelijk een cursus over giftige planten. Ik ben er helemaal klaar mee steeds zelf alle informatie op internet bij elkaar te moeten harken en dan vervolgens te bepalen óf de informatie betrouwbaar is. Kost mij zo veel kostbare tijd. Nu kan ik in 2 uurtjes alles leren wat ik moet weten. Zoeken op het internet is voor mij als het bakken van een appeltaart, je moet alle ingrediënten zoeken/kopen, vervolgens voorbereiden en verwerken en dan wachten tot ‘ie klaar is. Doe mij deze ‘kant-en-klare’ appeltaart/cursus maar! Houd ik meer tijd over voor mijn 5 paarden. – Gerdien


Jouw cursus sprak mij enorm aan door jullie kennis en ervaring. Ik ben al jaren klant bij jullie en wordt altijd uitstekend geholpen. Ik krijg altijd uitgebreid antwoord op al mijn ruwvoer vragen. Dat gaf mij het vertrouwen om van jou/jullie te willen leren over dit, wat mij betreft, soms lastige onderwerp. – Janneke


Ik vond het een hele stap om in mijzelf te investeren, maar ben realistisch. Door deze cursus te volgen en zelf kennis over giftige planten te vergaren, kan ik mogelijk onnodige dierenartskosten of onderzoekskosten besparen. Dan heb ik deze investering zo terug verdient. – Manon

Wat ga je leren?

Je leert door middel van video’s en het werkboek giftige planten en verschijnselen van vergiftiging te herkennen, je leert wat je kunt doen bij vergiftiging en hoe je giftige planten zelf kunt bestrijden. Wat ik het meest waardevol vind, is jou het belang van herkenning mee te geven.

01
Belang van herkenning

Je begint met het begrijpen waarom het belangrijk is om giftige planten ZELF te herkennen. Welk eventuele leed je hier mogelijk mee kunt voorkomen en op welke kosten je zo kunt besparen.

02
Giftige planten herkennen (in bloei) 

Je leert hoe je giftige planten herkent als ze in bloei staan. Ook handig als je zelf hooi gaat maken. Welke planten zijn verstandig wél uit te steken en welke planten kun je laten staan.

03
Giftige planten herkennen (gedroogd) 

Je leert hoe je giftige planten herkent als ze gedroogd zijn. Er zijn ontzettend veel planten die op het eerste gezicht hetzelfde lijken. Vaak blijkt het na goed onderzoeken, gelukkig, om een onschuldige plant te gaan.

04
Onherkenbaar en nu?

Het lastigste gedeelte: je herkent de plant niet. Zoals je begrijpt komen giftige planten niet met opzet in ruwvoer terecht. Maar wat als je denkt dat je er een gevonden hebt, maar je na gebruik van de giftige planten checklist (gratis bonus bij deze cursus) toch niet vast kunt stellen of het er een is. Ik vertel je wat je in zo’n geval kunt doen om er tóch achter te komen.

05
Verschijnselen van vergiftiging herkennen

Je paard doet vreemd, maar wat is het nu precies? In dit thema leer je de verschijnselen van vergiftiging te herkennen.

06
Mijn paard heeft een giftige plant gegeten, wat nu?

In dit thema leer je hoe je moet handelen als je paard een giftige plant heeft gegeten. De dosis is vaak bepalend.

07
Bestrijding van giftige planten

Je leert hoe je je weide het beste kun beheren om verdere verspreiding van giftige planten te voorkomen. Je maakt ook kennis met een handige tool die je heel veel onnodige zorgen zal besparen!

Voor wie geschikt?

 • De beginner: je hebt sinds kort je paarden in eigen beheer en weet niet zo goed waar je op moet letten bij het herkennen van giftige planten
 • Je hebt al wel wat kennis over giftige planten, maar wilt eigenlijk alle ins en outs weten.
 • De expert: je hebt veel kennis over giftige planten, maar wil deze graag opfrissen en waar mogelijk bijleren.

Wat anderen zeggen

Ik ben dankbaar dat jullie jarenlange kennis en ervaring met mij willen delen. Ik wil graag begrijpen hoe ik zelf een onmisbare schakel kan zijn tussen het ruwvoerrantsoen en de gezondheid van mijn kudde. – Lisa


De rekensom zorgde dat ik overging tot aankoop van de cursus. 5 planten laten analyseren kost €360,- en de cursus maar €49,95.  Snel bespaard dus. Daarnaast bezit ik zelf de kennis, kan ik sneller handelen als dat nodig is én kan ik onnodige dierenarts- of kliniekkosten voorkomen door simpelweg vroegtijdige signalering. Om over die kosten maar niet te spreken. – Martine

Antwoorden op meestgestelde vragen

Wat zijn de kosten van deze cursus?

Je betaalt eenmalig €49,95 inclusief btw. Ben je ondernemer? De cursus is zakelijk aftrekbaar en de btw hoef je als ondernemer niet te betalen. Zelfs wanneer je nu nog geen ondernemer bent, kun je de kosten tot een jaar na de start van jouw bedrijf nog gebruiken in jouw administratie.

Hoe weet ik of de cursus iets voor mij is?

Dat weet je nooit. Gelukkig hebben we 100% geld terug garantie, voor als je het niks vindt. Dus ik zou het gewoon proberen, het ergste wat er kan gebeuren is dat je je geld terug krijgt. En het mooiste: je leert zelfstandig giftige planten herkennen.

Ik weet nog helemaal niets over giftige planten. Maakt dat uit?

Nee, zeker niet! Als je helemaal aan het begin staat, is deze cursus de ideale manier om alles over giftige planten te leren.

Hoe werkt de cursus?

Op 8 oktober krijg je toegang tot alle video’s. Dan kun je ook de bonussen dowloaden in de online leeromgeving.

Hoeveel tijd kost de cursus?

Je hebt ongeveer twee uur aan video’s in de online leeromgeving. Die kun je bekijken/beluisteren of lezen via transcripten. Mijn doel: jou in ongeveer twee uur alles leren over giftige planten. Niet langdradig, maar ‘to the point’, alleen de belangrijke informatie. Wil je een wat rustiger tempo aanhouden, dan kan dat natuurlijk ook. Alles is onbeperkt te bekijken en je hebt altijd toegang tot alle updates in het lesmateriaal.

Wat houdt de 100% geld terug garantie in?

Je krijgt 100% je geld terug als je niet tevreden bent en ons binnen 14 dagen een mail met ingevuld werkboek stuurt. Dus de aankoop is helemaal risicoloos. De 14 dagen beginnen op de eerste dag van de cursus.

“Maar er is op Google toch ook van alles te vinden..”

Klopt. En elk jaar neemt de hoeveelheid aan verkrijgbare informatie online toe. Echter is het zo dat je die hele berg met informatie moet doorspitten. Vervolgens moet je zelf een mening vormen of de informatie betrouwbaar genoeg is. Daarbij nog niet te spreken over sommige ‘experts’ op fora of Facebookgroepen die denken ‘alles’ te weten. Daarnaast is het in onze ogen een must om deze relevante kennis paraat te hebben op het moment dat je het daadwerkelijk nodig hebt. Niets vervelender, dan een paard met vergiftigingsverschijnselen, en dat bij jou de alarmbellen niet gaan rinkelen.

Als je nu deze online cursus aanschaft, kun je de meest belangrijke kennis vergaren omtrent giftige planten. Het kost je slechts twee uur van je tijd en scheelt je heel wat speurwerk op internet of goedbedoelde adviezen op fora of in online groepen. En dan ben je blij dat je vandaag de curus gekocht hebt.

3x bonussen, waarom nu meedoen

BONUS: Checklist met giftige planten

Een onmisbare checklist om giftige planten eenvoudig te kunnen beoordelen. Print ‘m uit en hang de checklist op stal.

BONUS: Informatie voor de dierenarts bij vergiftiging

Een handige checklist zodat je de dierenarts direct van alle belangrijke informatie kunt voorzien.

BONUS: Levenslang toegankelijk inclusief alle updates

Alles is onbeperkt te bekijken en je hebt altijd toegang tot alle updates in het lesmateriaal.

Wat anderen zeggen

Ik ben al langer op zoek naar een cursus over giftige planten. Een die niet te lang duurt en je praktische handvatten geeft. Dit is exact wat ik zoek. – Anne


Ik heb deze cursus gekocht omdat ik jullie als expert ziet op het gebied van ruwvoer. Dat komt omdat ik al jarenlang klant ben en altijd tevreden over jullie kwaliteit, kennis en kunde. Jullie begrijpen het belang van gezond ruwvoer dat vrij is van giftige planten. – Linette


Heel simpel. Ik wil de gezondheid van mijn paarden niet op het spel zetten door niets of te weinig te weten over giftige planten en de gevolgen daarvan. Door slechts 2 uurtjes te investeren kan ik gigantisch leed voorkomen. – Caroline

3x ja maar…”

“…ik weet al best veel over giftige planten”

Dan kun je 2 dingen doen. 1. Je laat de cursus aan je voorbij gaan. 2. Je investeert ongeveer twee uur van je tijd en geeft je kennis een opfrisbeurt. Mogelijk hoor je dingen die je nog helemaal niet wist!

“…ik weet niet of ik tijd heb

Je kunt de cursus nu aanschaffen en bekijken wanneer het jou uitkomt. Je houdt namelijk onbeperkt online toegang.

“…ik weet echt helemaal niets over giftige planten, kan ik de cursus wel volgen

De cursus is voor iedere paardenhouder geschikt. Aan de hand van duidelijke video’s en het werkboek wordt ook jij wegwijs gemaakt in de wereld van giftige planten.

Waarom uitstellen? Stel de gezondheid van je paard voorop!

Klaar om jezelf te ontwikkelen? De cursus komt met 100% geld terug garantie als het niks voor je is.

 • Ruim twee uur online video’s vol tips van Angélique Venhorst, inclusief werkboek.
 • BONUS: Checklist met giftige planten.
 • BONUS: Informatie voor de dierenarts bij vergiftiging.
 • BONUS: Levenslang toegankelijk inclusief alle updates.

Je koopt de cursus voor slechts €49,95

bekijk video

Ruwvoerinspiratie voor jou

Ruwvoer is ontzettend veelzijdig. Het is niet voor niets dé basis in het rantsoen van jouw paard. Benieuwd wat ruwvoer allemaal te bieden heeft? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina. Een pagina boordevol informatie, tips en inspiratie rondom het thema ruwvoer.