Bundel-gerste-stro-LVF

𝔾𝕖𝕣𝕤𝕥𝕖𝕤𝕥𝕣𝕠

Gerstestro is zéér geschikt om bij te voeren naast ander ruwvoer. Gerstestro is smakelijker én zachter dan tarwestro en bevat iets meer energie. Gerstestro is vezelrijk en daarom zeer geschikt als buikvulling of als extra caloriearme bron van vezels. ❗️Let op: stro bevat weinig eiwit, vitaminen en mineralen, waardoor het niet geschikt is om als enige ruwvoer te geven.
Doordat gerstestro zoveel vezels bevat, maar ook vezels die lastiger verteerbaar zijn kun je er het beste niet té veel van voeren. Een plakje stro per dag kan geen kwaad, maar als je té veel voert, dan bestaat de kans op verstoppingskoliek. 

Wil jij ook een aangename afwisseling in het ruwvoer rantsoen van jouw paard? Bestel dan eens een bundel of grote baal gerstestro mee met je online bestelling.

TESTTIP:bestel een Ruwvoer inspiratiebox inclusief een zakje gerstestro 👉 www.venhorst-fourage.nl/product/ruwvoerinspiratiebox

Vragen?
Bel of app ons voor een vrijblijvend advies!
📞 0315-377536
📱 06-53216933 (WhatsApp)

𝚅𝚊𝚛𝚒ë𝚛𝚎𝚗 𝚖𝚎𝚝 𝚛𝚞𝚠𝚟𝚘𝚎𝚛

Wil je je paard eens wat meer variatie aanbieden tijdens zijn ontbijt of lunch? Probeer dat dan eens met ruwvoer! Want ook ruwvoer valt te combineren en te variëren.
Wij hebben 4 verschillende soorten ruwvoer in ons assortiment: Duits kruidenhooi, weidehooi, graszaadhooi en gerstestro. Ieder soort is anders maar kan erg goed gecombineerd worden met elkaar.

Zowel het graszaadhooi alsook het gerstestro zijn niet geschikt om als enige ruwvoer te geven vanwege de lage voedingswaarden. Dit maakt ze dan wel weer uiterst geschikt om in combinatie met kruiden- of weidehooi aan te bieden.

Vul bijvoorbeeld twee plakken kruidenhooi aan met een plak graszaadhooi en je paard krijgt een gevarieerde maaltijd qua smaak en structuur. Door de verschillende structuren van het hooi moet het paard meer kauwen. Tijdens het kauwen maakt het paard speeksel aan en dit speeksel is erg belangrijk voor de darmflora van het paard. Het speeksel wordt ingeslikt en komt in de maag terecht. Eenmaal daar terecht gekomen beschermt het speeksel de maagwand en draagt bij aan het voorkomen van maagzweren.

𝒲𝒾𝓈𝓉 𝒿𝑒 𝒹𝒶𝓉? Bij het eten van 1 kilo ruwvoer produceert een paard 3,5 liter(!) speeksel. Bij het eten van 1 kilo krachtvoer maar 1 liter.

Behalve een plak graszaadhooi kun je je paard ook een plak gerstestro aanbieden. Gerstestro bevat veel vezels en zorgt er ook voor dat het paard meer moet kauwen.
Een bijkomend voordeel; in gerstestro zit minder dan 1% suiker. Vooral voor paarden die suikergevoelig zijn, is dit een geschikte afwisseling.

Houd je het toch liever bij het hooi? Dan kun je uiteraard ook het kruiden- en het weidehooi met elkaar mengen. Het weidehooi is grover en het kruidenhooi kruidiger. Hiermee creëer je dus ook al een veelzijdige mix aan verschillende smaken en structuren.

Wil je graag vrijblijvend advies? Bel, app of mail ons dan!
Telefoonnummer: 0315-377536
WhatsApp: 06-53216933
Mail: info@venhorst-fourage.nl